Експертиза установи концентрацията на амфетамини в кръвта на Кристиан Николов
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юни 2021 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експертиза установи концентрацията на амфетамини в кръвта на Кристиан Николов

/КРОСС/ Поредно заседание по делото за жестоката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, се провежда днес.

236 микрограма на милилитър кръв е била концентрацията на амфетамин в организма на обвиняемия за инцидента Кристиан Николов. При инцидентно взимане на дрога тази концентрация може да бъде до 100 микрограма на милилитър кръв, сочат резултатите от химическа експертиза.

23-годишният Кристиан Николов е ударил автомобила на телевизионния водещ под въздействието на 3 вида наркотици, става ясно от експертизата.

"Беше разбита на пух и прах защитната теза, че е било възможно тези наркотични вещества да са приети чрез случайна употреба на "Егермайстер", в който някой, без да знае подсъдимият, може да е сложил наркотично вещество или чрез паста, специална, успокоителна за зъби или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата", коментира адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков, цитиран от БНР.

Делото продължава утре с приемането на още експертизи.