Приключва работното посещение на Лаура Кьовеши
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юни 2021 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключва работното посещение на Лаура Кьовеши

/КРОСС/ Приключва работното посещение на главния прокурор на ЕС в България. Лаура Кьовеши избра България за първата страна, която посещава след встъпването си в длъжност.

Вчера тя се срещна с главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието Янаки Стоилов, а по пътя си беше посрещната от протестиращи, които я поздравиха.

Днес Кьовеши ще обобщи резултатите от проведените работни срещи.

Иван Гешев проведе работна среща с Лаура Кьовеши

Ясно е, че основната цел на визитата е попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура очаква да бъдат излъчени още 6-ма кандидати от страната ни.

Правосъдният министър е подчертал пред европрокурора, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията квотата да бъде бързо запълнена, за да заработи европейската структура.

При срещата си с Иван Гешев прокурор номер едно на Европейския съюз е получила уверение за успешно сътрудничество между българската и общностната прокуратура.

В Tуитър Иван Гешев добави, че с Лаура Кьовеши са обсъдили предизвикателствата пред магистратите в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.