Янаки Стоилов присъства на връчването на дипломи на студенти от Юридическия факултет на СУ
Секция: ПОЛИТИКА
12 Юни 2021 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янаки Стоилов присъства на връчването на дипломи на студенти от Юридическия факултет на СУ

/КРОСС/ Министърът на правосъдието в служебното правителство проф. Янаки Стоилов е присъствал на тържественото връчване на дипломите на студентите от Випуск-2020 на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Право". Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на правосъдието. Министър Стоилов е призовал завършващите да продължават да развиват своите знания. "Ние имаме нужда от солидни хора, както в областта на теорията, така - и на юридическата практиката. Академизмът е това, което събира. Юридическата професия отваря кръгозора, изисква постоянно да бъде допълвана и развивана", е казал още той. По думите му, много от именитите юристи в страната ни и по света са били хора, които са се противопоставяли на неправдите.

Министър Стоилов е призовал младите юристи да реагират на важните обществени проблеми и да търсят отговори на въпросите как да се съчетаят свободата и сигурността в условията на пандемия, как да се гарантира свободата на словото и да не се допуска разпространяване на незаконно съдържание, включително и в дигиталната среда, и др.

По време връчването на дипломите на студентите от Випуск-2020 на Юридическия факултет на СУ, специалност "Международни отношения", вчера министър Стоилов е поставил пред студентите въпроса как ще се развива съвременният свят и дали Европа не се разделя с историческата си роля.

"Трябва да се стремите да се освобождавате от характерния за българската политика сателитен синдром и не само да бъдете равностойни, но в някои отношения - да превъзхождате вашите колеги от други страни. Една по-малка държава, поставена на кръстопът, трябва да разполага с хора, които имат силен дух, задълбочени познания и самостоятелност, така че да отстояват националните интереси", е посочил министър Стоилов.