Кметът на Москва обяви за неработни дните от 15 до 19 юни
Секция: Русия
12 Юни 2021 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Москва обяви за неработни дните от 15 до 19 юни

/КРОСС/ Заради увеличаване на случаите на заразени с коронавируса кметът на Москва обяви за неработни дните от 15 до 19 юни, съобщиха информационните агенции. Баровете и ресторантите ще затварят в 23 часа.

Собянин препоръча на московчани, особено по-възрастните, да си стоят у дома през цялата следваща седмица и прикани жителите на града да се ваксинират възможно най-бързо. Извънредната "ваканция" няма да се отрази на заплатите на работниците и служителите, допълнителните почивни дни ще са платени.

Днес Русия съобщи, че за предходното денонощие са били регистрирани 13 510 нови случая - най-висок дневен прираст от началото на февруари - и много повече от регистрираните 9163 нови случая ден по-рано. Измежду вчерашните нови случаи 6701 са в Москва, което е най-големият брой от началото на годината. През последната седмица увеличаването на новите случаи на дневна база в цялата страна е 47 на сто, а в столицата - над два пъти.

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи днес, че вече 18 милиона руски граждани са ваксинирани срещу Ковид-19. Населението на Русия е 144 милиона.