Около 50-60 лева струва нощувката в семеен хотел в Бургас
Секция: Туризъм
13 Юни 2021 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около 50-60 лева струва нощувката в семеен хотел в Бургас

/КРОСС/ Около 50-60 лв струва нощувката в 2-звезден хотел в Бургас и околността, показа проверка на БТА в крайморския град. В този диапазон са и цените на семейните хотели, повечето от които са от тази категория. Средно 15 лв. на легло струва нощувката в самостоятелна стая в града. По-скъпият вариант - 25 лв на вечер, е нощувката в малка стая /около 30 квадратни метра/ в студио. Цените, освен от качеството на хотела/стаята, зависят най-вече от местоположението.

В 3-звездните хотели нощувките за един човек варират между 60 лв и 80 лв. Между 80 лв и 160 лв струва нощувката в 4-звездните хотели в града. В тази категория в цената е включена и закуска. Цените в петзвездните хотели са около и над 200 лв. на човек.

За сезонни работници се предлагат нощувки в къщи за гости, които предлагат квартири за служители на фирми, командировани или работещи в област Бургас, както и на гости на града. Някои от къщите разполагат с повече стаи, апартаменти и студиа с по две, три и четири легла. В стаите има кухненски боксове, интернет, кабелна телевизия, хладилници и самостоятелни WC, безплатен паркинг за леки и товарни автомобили. Цената на човек на вечер е около 11-12 лева. При по-продължителен престой (7 и повече дни) за групи от хора се правят и отстъпки от цената.

В повечето хотели по Южното Черноморие няма промяна на цените това лято в сравнение с лятото на 2020 година. Заетостта все още е ниска, така че свободни места има навсякъде.

За желаещите да останет за по-дълъг период от лятото в Бургас, краткосрочните наемите в града започват от 800 лв. и стигат до 1200-1500 лв. на месец, коментираха брокери пред БТА. Заради сезонните работници в крайморския град през лятото остават ограничен брой свободни апартаменти. Дори сега, в началото на юни, вече почти няма апартаменти за наемане.

Гостите на Бургас трябва да знаят, че в центъра на града, както и в много квартали, има платена зона за паркиране. Затова, ако на мястото на настаняване няма безплатно паркомясто, могат да се използват обособени платени паркинги.

Справка на БТА в сайта на Интегриран градски транспорт на Бургас показва, че паркинг "Гурко" разполага с 500 паркоместа. В него седмичен престой на автомобил струва 45 лева, а месечният абонамент - 90 лв. В паркинг "Опера" месечен абонамент струва 150 лв., а в закрита клетка - 160 лв. За престой от 24 часа трябва да платите 15 лв. В паркинг "БСУ" месечният абонамент в затворена клетка е 150 лв./160 лв. В паркинг к-с "Славейков" месечният абонамент струва 70 лв. В паркинг "Изгрев бл. 7" за месечен абонамент на лек автомобил трябва да се плати 60 лв. Престоят за 24 часа струва 8 лв. Месечният абонамент за лек автомобил в паркинг "Пиргос" - в ж.к "Лазур", е 70 лв.