Днес остава студено, утре се затопля
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юни 2021 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Днес остава студено, утре се затопля

/КРОСС/ Днес максималните температури ще са съществено по-ниски от обичайните за периода - между 18° и 23°, в София - около 18°. Преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд, на места придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, по южното Черноморие придружени с гръмотевици.

Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 2000 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В близките дни повече слънчеви часове ще има сутрин, а следобед се очакват валежи и гръмотевици, по-значителни и интензивни в четвъртък и петък. Температурите постепенно ще се повишават и на места отново ще достигнат до 28°-29°.