МТ: При избор на дестинация туристите отчитат нивото на ваксинирани и на заболеваемостта
Секция: Туризъм
14 Юни 2021 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МТ: При избор на дестинация туристите отчитат нивото на ваксинирани и на заболеваемостта

/КРОСС/ Във връзка с появили се тълкувания относно инициативата да се поставят издаваните от министерството на здравеопазването стикери „100% ваксинирани" върху туристически обекти, като хотели и ресторанти, Министерството на туризма прави следните уточнения.
Ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока.
В същото време, Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация. Припомняме, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два показателя - ниво на заболеваемостта и ниво на ваксинирани в страната.
Министерството на туризма продължава солидарно да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с COVID-19.