Адвокатът на Пламен Узунов: Правят се внушения с манипулативен запис
Секция: ПОЛИТИКА
14 Юни 2021 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Адвокатът на Пламен Узунов: Правят се внушения с манипулативен запис

/КРОСС/ Правят се внушения с манипулативен запис. Пламен Узунов се е срещнал с човек, който не е на държавна служба от много години, и няма нищо уличаващо го в това. Твърдението за конспиративност е смехотворно, като се има предвид, че мястото е публично и че посещенията в това място очевидно добре се документират. Това коментира пред "Дневник" Емилия Недва, адвокат на Пламен Узунов. Коментарът идва на четвъртия ден след пуснатите от "Афера" записи."Като адвокат и правозащитник бих попитала собственика на заведението, записите от чиито камери са предоставени за обслужване на тази манипулация, дали камерите му са поставени с цел охрана, или за регистриране и разпространяване на епизоди от личния живот на посетителите. Колко са законни действията му и какви са мотивите да предоставя записите извън целите, за които те се правят", коментира още адвокат Недева.

Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е заснет как прибира плик с неизвестно съдържание, донесен от бившия митничарски шеф с лоша слава Петко Петков.

Срещата между Пламен Узунов и Петко Петков се е провела на 19 май - 8 дни след сформирането на служебното правителство, твърди "Афера".

На 14 май пък тогавашният шеф на агенция "Митници" Георги Костов е сменен с Павел Тонев. Новият шеф има 20-годишен опит в митниците, в това число и като директор - на регионално и на национално ниво. Той е начело на агенция "Митници" при кабинета "Орешарски". На 19 май пък за заместник-шефовете на службата са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. Докато медиите съобщават за рокадата, се е състояла и срещата между съветника на президента и бившия шеф на Районната митническа дирекция в София.

В 15,33 ч. Петко Петков влиза в заведението, носейки книжен плик в ръка. Сядайки го слага на земята до себе си, отляво. Три минути по-късно бившият митнически шеф иска от сервитьорката бял лист, тя откъсва от тефтера си и му дава. След това мъжът гледа в телефона си и записва нещо на листа.