УНСС на първо място от българските научни институции в международния индекс IDEAS-RePEc
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юни 2021 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УНСС на първо място от българските научни институции в международния индекс IDEAS-RePEc

/КРОСС/ УНСС зае първо място в международния индекс IDEAS-RePEc по брой публикувани и регистрирани автори от българските научни организации.
28 са институциите от страната, включени в класацията. 66 са регистрираните учени от УНСС в най-големия индекс за икономическа литература от общо 210 изследователски профили от България.

Почти всички представители на нашия университет имат публикации от едно, две или три периодични издания на УНСС. Индексирани в RePEc са Научни трудове на УНСС, Yearbook of UNWE, Икономически и социални алтернативи и Economic Alternatives. Повечето рецензенти, с които изданията ни работят, са също автори в IDEAS-RePec.

IDEAS-RePEc е най-голямата библиографска индексираща база за икономическа литература. Предоставя огромни възможности за научна видимост и сравнимост чрез персонални профили на изследователите с публикации. Регистрираните автори се ранкират по различни показатели.

УНСС има близо 1200 статии и студии, индексирани RePec от своите периодични издания. Техните автори също могат да бъдат включени в ранкинга. Това дава възможност да влязат в „топ 50" на изследователите от България в този индекс. Вече 14 наши преподаватели са класирани сред най-публикуващите през последните 10 години. Могат да се присъединят и други колеги, след като си направят профили в RePЕc.