4000 полицаи охраняват срещата на Путин и Байдън в Женева
Секция: Русия
16 Юни 2021 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
4000 полицаи охраняват срещата на Путин и Байдън в Женева

/КРОСС/ Американският президент Джо Байдън пристигна в швейцарския град Женева, където ще се срещне днес със своя руски колега Владимир Путин, предаде Франс прес.
Това ще е първата среща с Путин за Байдън от началото на мандата му през януари. Тя се очертава изключително трудна, отбелязва АФП.
Белият дом предупреди, че от срещата не бива да има големи очаквания, и постави акцента върху гарантирането на по-стабилни и по-предвидими отношения между САЩ и Русия.
Очаква се днешната среща да започне в 13 ч. местно време (14 ч. българско време) и да продължи 4-5 часа, заяви Кремъл. След края й няма предвидена съвместна пресконференция на Байдън и Путин. Всеки от двамата лидери ще говори отделно.
Срещата ще се проведе във вила "Гранж" - великолепна сграда от 18-и век, която се намира в огромен парк в центъра на Женева, от който се открива невероятна гледка към Женевското езеро.
Програмата на срещата включва среща в ограничен формат, на която ще присъстват двамата президенти, американският държавен секретар Антъни Блинкън и руският външен министър Сергей Лавров, последвана от среща в разширен формат.
За сигурността на събитието ще отговарят около 4000 полицаи, войници и други служители на силите за сигурност.
В Женева през 1985 г. бе проведена първата среща лице в лице между тогавашния американски президент Роналд Рейгън и съветския лидер Михаил Горбачов, припомня Франс прес.