Още двама студенти станаха стипендианти на ЧЕЗ
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юни 2021 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още двама студенти станаха стипендианти на ЧЕЗ

Победителите са от Техническия университет в София

/КРОСС/ ЧЕЗ осигури още две стипендии на студенти в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ". Победителите са четвърти курс бакалаври по специалност „Електротехника" в Технически университет в София - Пресиян Тодоров и Ваньо Николов. Конкурсът се проведе в два етапа - кандидатстване по документи и събеседване с финалистите, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в страната.

„Поздравявам победителите и им желая още много успехи в тяхното професионално израстване. Българската енергетика има нужда от успешни и жадни за знание специалисти, които да я подготвят за бъдещето. Затова ЧЕЗ превърна в своя кауза развитието на професионалното образование и вече 16 години работи, за да открива, подпомага и мотивира младите таланти да намерят професионална реализация в България", каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Стани стипендиант на ЧЕЗ" за студенти е част от програмата „Стани стипендиант на ЧЕЗ", която стартира през 2012 г. Първоначално тя беше предназначена за ученици в XII клас от професионалните гимназии с електротехнически профил в Западна България, но впоследствие ЧЕЗ започна да осигурява стипендии и за успешни студенти, както и за сираци и полусираци с интереси в областта на електротехниката. През април се проведе деветото издание на конкурса за ученици, който беше спечелен от отборите на ПГТЕ „Хенри Форд" - София, БПГ „Ичко Бойчев" - Благоевград, ПГТЕ „Хр. Ботев" - Монтана. Предстои набирането на кандидати за социална стипендия.

Повече информация за конкурса, както и интервюта с победителите може да се намери на страницата на конкурса www.stipendiant.com.