Илон Мъск реши да продаде и последната си останала къща
Секция: Технологии
16 Юни 2021 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илон Мъск реши да продаде и последната си останала къща

/КРОСС/ Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който е и един от най-богатите хора на планетата, реши да продаде и последната си останала къща. Това съобщи той в социалната мрежа Twitter.

"Там ще отиде да живее едно голямо семейство", написа футуристът-предприемач. По думите му, този дом е едно много специално място.

По-рано този месец Мъск разкри, че е продал всички свои жилища, с изключение на една, която отдава под наем за събития. Това е знак, че милиардерът изпълнява своята мечта за минималистичен начин на живот.

Предприемачът се премести в Тексас през август, което отчасти може да се дължи много по-ниските данъчни ставки в щата. Той обаче отдавна твърди, че притежанията единствено тежат на човека и че предпочита да се фокусира върху мисии като колонизирането на Марс.

Преди дни журналистическо разследване разкри, че Джеф Безос, Илон Мъск, Уорън Бъфет и други "почти не плащат данък върху доходите". Така се оказа, че 25-те най-богати американци не са обезпечили почти никакви налози към държавата през последните години.

Въпреки това държавата е един от най-големите спонсори на Илон Мъск, който има сключен договор с НАСА и Пентагона, като наред с това получава и изследователски грантове.