Проверки на ГКПП Кулата на око
Секция: Автомобили
17 Юни 2021 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проверки на ГКПП Кулата на око

/КРОСС/ На границата с Гърция на ГКПП Кулата ваксинационните сертификати, които са едно от условията за влизане в страната, се проверяват от РЗИ Благоевград на око. На границата с южната ни съседка се образуват големи опашки и в двете посоки именно заради проверките.

В момента българи могат да се върнат в страната ни само срещу ваксинационен сертификат или PCR и антигенен тест, направени съответно в рамките на 72 часа преди пристигане или 48 часа преди това.

Сертификатът има баркод, но ние сме оборудвани само с едни таблети, които не ни дават възможност да проверяваме дали тези сертификати са истински или не. Разчитаме на коректността на хората, призна пред БТВ представител на РЗИ Благоевград. По думите й има хора, които се опитват да хитруват, но въпреки това здравните власти разчитат на коректността на отделните граждани.

Ако не бъдат спазени условията за влизане в страната, влизащите биват поставени под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена с отрицателен тест, направен в лицензирана лаборатория.