Стъки: Нападат ме, защото ме издигнаха за президент
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юни 2021 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Стъки: Нападат ме, защото ме издигнаха за президент

ММА-боецът направи скандал в студиото на Нова тв.

/КРОСС/ Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за президент. Тогава започна и полицейската репресия. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни". Това заяви Станислав Недков-Стъки по Нова ТВ.

Той добави, че през 2017 г. Българската федерация по ММА получава 31 348 лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата. През 2018 г. - 34 890 лв., а през 2019 г. федерацията няма финансиране. През 2020 г. сумата е 39 953 лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хил. лв.

„В този срок са обхванати над 2500 деца, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Те провеждат тренировки и лекции по ММА. В сумите влизат хонорари и наеми. За Федерацията не остава нищо, а всичко бива раздадено на младежите", казва още Недков.

За 2021 г. финансирането било 118 хил. лв. или 2,3% от средствата по програмата.

„Знаем, че другарят Кутев е завършил университет по кино в Москва. Чрез един такъв скалъпен скандал, той се опитва да измести фокуса на дневния ред. Най-вече този с Пламен Узунов", заяви Недков.

И добави, че федерацията по ММА не е била одобрена по ред програми, по които е кандидатствала. Според него служебният министър на спорта се намирал в конфликт на интереси. Той бил министър на спорта и шеф на федерация.

Малко след края на интервюто Стъки нахлу отново в студиото по време на  гостуването на говорителя на правителството Антон Кутев и го обвини в лъжа. Водещият Виктор Николаев успя да овладее ситуацията и не се стигна до викане на охрана.