„Хорът на Турецкий” с безплатни концерти на пл.”Александър Невски” и при паметника на Альоша
Секция: КУЛТУРА
17 Юни 2021 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Хорът на Турецкий” с безплатни концерти на пл.”Александър Невски” и при паметника на Альоша

/КРОСС/ Най-известното в света руско музикално шоу гостува отново у нас. Прословутата група с диригент талантливия маестро Михаил Турецкий ще пее и танцува за публиката на Пловдив на 24 юни, от 17:00ч. при паметника на Альоша и в София на 25 юни, от 19:00ч, на пл. „Свети Александър Невски". Концертите са безплатни.
Мъжкият хор е придружен от изящните гласове на дамската формация SOPRANO и заедно ще предложат на публиката истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство.
Концертите са част от световното турне на групата под надслов UNITY SONG. Това е уникален музикален маратон на руската формация, който хвърля мост между 21 страни и обединява с песните си различни времена и пет поколения по целия свят.
Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и големи градове - не само у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и др. От 2018 до 2022г. е обиколило площадите на 16 страни - и всеки концерт е помогнал за приятелството и културните връзки между световните столици.
UNITY SONG е под мотото „Музика за мир и здраве". Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална и концертите зареждат хората с положителни емоции. „Музиката лекува! Въпреки факта, че сега на концертите повечето зрители са с маски, ние все още виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, аплодисменти. Чувстваме взаимност. Те се нуждаят от този еликсир!" - споделят солистите на хора.
UNITY SONG е проект на правителството на Москва, подкрепен от Министерството на външните работи на Руската федерация и Obshchee Delo (lit.: Common Cause) Foundation.
„Хорът на Турецкий" се е създаден от Михаил Турецкий през 1990 г. Уникалният формат и изпълнителското майсторство на неговите солисти, чиито вокален диапазон обхваща четири и половина октави са в основата на световния им успех, завладял най-големите концертни зали - от Кремълския Дворец, до Роял Алберт Хол в Лондон, Карнеги Хол в Ню Йорк и още 100 зали в други страни. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла. Широката репертоарна гама на хора предлага музикално удоволствие за всеки вкус и тържество на духа, когато и където да чуете „Хорът на Турецкий".
Входът за концертите е свободен.