Вяра Емилова: Огромният потенциал на Силистра и региона трябва да заработи в полза на хората и обществото
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юни 2021 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вяра Емилова: Огромният потенциал на Силистра и региона трябва да заработи в полза на хората и обществото

БСП ще работи за развитието на икономиката, повишаването на доходите и повече сигурност в утрешния ден

/КРОСС/ "БСП носи истинската промяна, която не може да бъде осъществена само с гръмки ПР акции в парламента. БСП е чувствителна към нуждите на хората и обществото и има ясна платформа за управлението на страната, която не предвижда епизодични промени, а систематично засилване на държавните институции, повече въздух и възможности за бизнес и инвестиции, стабилен политически климат, без който няма как да възстановим държавата.". Това заяви водачът на листата на Коалиция "БСП за България" в Силистра - Вяра Емилова, пред радио "Фокус".
По думите и възстановяването на България трябва да е обща кауза на всички българи и БСП може да даде увереност и сила на обществото именно това да се случи. „Готови сме да го направим, в новите условия с грижа за хората и заедно с тях." - категорична е Емилова.
Обезлюдяването липсата на работни места и ниските доходи са основните проблеми в Силистренска област. „БСП за България" има визия как да се справи с тях, а именно чрез привличане на инвестиции, развитие на туризма и използване на неограничените възможности на река Дунав.
По радио Фокус, Емилова заяви, че силитренският регион трябва да използва възможностите на Дунав и местоположението си и да работи активно за реализиране на съвместни проекти с държавите по цялото течение на великата река, в областта на икономиката и културно-историческия туризъм.

„Силистра е богата на исторически паметници от древната история на Европа - това ще представлява интерес за огромен брой хора, които могат да проследят историята на Стария континент почти от изворите на реката - та чак до нас. Край Силистра има екологични обекти и резервати, защитени от ЮНЕСКО, могат да се направят множество проекти, които да направят известни тези места не само на определен кръг еколози, но и на широката европейска общественост.", това са част от идеите включени проекта „Дунавска перла" за развитие на туризма в Дунавска Добруджа.
За всичко това обаче е нужна целенасочена държавна политика. Нужно е тези проекти да бъдат изведени като проекти от национално значение. „Ще работим за превръщането на река Дунав в целогодишен плавателен път, свързващ Северно и Черно море и трансформация на крайдунавските общини от най-изостаналите в най-бързо развиващите се региони в Европа.", отговори Емилова на въпрос за управленските приоритети на БСП за България.