Търсят се варианти за решаване на проблема с качеството на водата в Брестовица
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2021 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търсят се варианти за решаване на проблема с качеството на водата в Брестовица

До края на следващата седмица ще трябва да бъде направен общ план за действие

/КРОСС/ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна с кмета на община Родопи Павел Михайлов, с когото обсъди варианти за решаване на проблема с качеството на водата в с. Брестовица, породен от високото съдържание на манган в нея.
В срещата участваха също заместник-министър Захари Христов, представители на политическото ръководство на министерството, председателят на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг" ЕАД Иван Иванов, както и Росица Влахова - главен експерт в общината.
Предвижда се прецизиране на необходимите за изпълнение дейности и изготвяне на количествено-стойностна сметка като се търсят законови възможности за провеждане на необходимите процедури при съкратени срокове с цел по-бързото справяне с водния проблем за жителите на с. Брестовица. Приоритетна задача е определянето на най-замърсените с манган участъци от водопроводната мрежа на населеното място.
Участниците в срещата се обединиха около решението до края на другата седмица да се направи независим анализ на водата в селото, заявен от община Родопи. Отново в края на следващата седмица трябва да бъде направен и план за пълно решение на проблема с изготвяне на нов проект.