Румънски, чешки и полски туристи пристигнаха на Златни пясъци
Секция: Туризъм
18 Юни 2021 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румънски, чешки и полски туристи пристигнаха на Златни пясъци

/КРОСС/ След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на туристопотока в курортния комплекс "Златни пясъци". Това каза за "Радио Варна" Станислав Стоянов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и собственик на хотел в комплекса.

"След отпадането на ограниченията за влизане в страната на румънците, туристите от северната ни съседка започнаха да пристигат в комплекса. Освен румънци, в момента има и чешки и полски туристи. Много български туристи преоткриха Северното Черноморие", поясни Стоянов.

"За съжаление, в момента преобладава т.нар. уикенд туризъм. През почивните дни работата се засилва, но през останалото време е слабо", коментира още хотелиера.

Станислав Стоянов каза, че очаква реакция от държавните органи за справяне с проблемите в сектора. Според експерта, е необходима по-добра реклама на България като сигурна и безопасна дестинация, както и обособяването на карантинни хотели.

"Идеята на карантинния хотел е да посреща близките и семействата на туристи, които са болни или са със симптоми на Ковид-19 и са приети в лечебно заведение", коментира Стоянов.

Той изрази опасение, че това лято може и да не пристигнат туристи от Великобритания, които са анулирали резервациите си и за юли. Една от причините, по думите на експерта, е закъснялото изваждане на страната ни от червената зона като рискова дестинация. Същата е ситуацията и на немския пазар.