Виктория с две номинации за европейски музикални награди за 2021, има нужда от нашата подкрепа
Секция: Шоубизнес
18 Юни 2021 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория с две номинации за европейски музикални награди за 2021, има нужда от нашата подкрепа

/КРОСС/ Виктория получи две номинации за престижните награди на Европейското радио за Евровизия ESC Radio. Българката е номинирана за най-добър артист (жена) за 2021 година, а песента ѝ "Growing Up is Getting Old" е номинирана за най-добра песен на годината.
Гласуването за музикалните награди ще продължи до 20-и юни, а всички международни фенове на певицата, както и българите живеещи извън територията на България могат да я подкрепят на awards.escradio.com, където се провежда онлайн гласуването.
През 2020 година Виктория спечели наградата за най-добър артист (жена), а наградата за най-добра песен спечелиха представителите на Литва The Roop. Те взеха наградата и за най-добра група.
Талантливата Виктория се класира на 11-то място на Евровизия 2021 и получи общо 170 точки от зрителите и журитата за песента си "Growing Up is Getting Old", като има равни точки със завършилата на 10-то място Стефания от Гърция. Във втория полуфинал България завършва на 3-то място. Участието на Виктория на конкурса обедини много български популярни личности, които изказаха подкрепата си за певицата от Варна.
Песента на България "Growing Up is Getting Old" имаше успех и в музикалните класации на стрийминг платформите. Тя зае 36-то място в световната класация на Spotify "Viral 50 - Global" и попада още в чартовете на Ирландия, Нидерландия, Великобритания, Норвегия, Швеция, Полша, Белгия, Дания, Естония, Исландия, Израел, Латвия и Литва.