ММА-бойци, начело със Стъки, нахлуха в Министерството на спорта
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2021 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ММА-бойци, начело със Стъки, нахлуха в Министерството на спорта

/КРОСС/ ММА-състезатели, начело с председателя си Станислав Недков- Стъки, са нахлули около 11 часа в Министерството на спорта.

Шефът на федерацията по ММА е поискал да се срещне с министъра на спорта. Такава среща не е била уговорена предварително , което е и причината охраната да подаде сигнал до 112.

Заради изявеното намерение от бившия ММА състезател да потърси лично отговорност от министъра, както и неспазването на пропусквателние режим, на място пристигнаха екипи на полицията и жандармерията.

"Има сигнал до полицията, но няма напрежение", обявиха от пресцентъра на МВР.

Докато Стъки и представители на федерацията разговаряха с министър Кузманов, един от спортистите припадна. Това наложи на място да пристигне и линейка.

До среща между протестиращите и министъра все пак се е стигнало.

Председателят на федерация Станислав Недков е поискал от служебния министър Андрей Кузманов да се извини за изказванията на говорителя на кабинета Антон Кутев, че Недков е взел 1 милион лева.

От разговора стана ясно, че Кузманов няма как да се извини за нещо, което самият той не е казал. По думите му в годините ММА федерацията е взела общо около 1 милион лева. Според Станислав Недков федерацията е взела в пъти по-малко от други федерации, но те са по план, за развитие на спорта.

След срещата Станислав Недков направи изявление пред журналисти, в което обясни, че министър Кузманов не е потвърдил обвиненията, изречени от правителствения говорител Антон Кутев.

Причината за недоволството е скандала от последните дни. Говорителят на кабинета Антон Кутев изнесе информация за неправомерно похарчени пари от Министерството на спорта. Според него федерацията на Станислав Недков е взела сума над 1 млн., а според Недков става дума за 5 пъти по-малка сума.

Протестиращите вече са си тръгнали от министерството.

Вчера Недков предизвика скандал, след като нахлу в студиото на Нова телевизия, докато водещият Виктор Николаев водеше разговор с Кутев.

Снимка Булфото