ДАИ регистрира 7000 нарушения от началото на годината
Секция: Автомобили
18 Юни 2021 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДАИ регистрира 7000 нарушения от началото на годината

/КРОСС/ От днес Агенция "Автомобилна администрация" ще следи за нарушения сред транспортните фирми, ще проверява и за нелегални превозвачи и ще има засилени проверки по пътищата в цялата страна, предава Нова тв.

Инспекторите следят дали водачите спазват времето за почивка, дали камионите са претоварени, както и за редовността на документите. И въпреки, че повечето шофьори твърдят, че са изрядни, не липсваха и нарушители.

Шофьор се сдоби с три акта - за това, че няма технически преглед, тахографска шайба и пътен лист за деня. Свалени бяха и номерата на камиона на чужденец, защото трябва да заплати наложени глоби, преди да напусне страната.

"Наредил съм всички инспектори да бъдат на ротационен принцип, за да не се получават наслоявания и отношенията между превозвачи и проверяващи. Създават се условия за нерегламентирани практики," обясни министърът на транспорта Георги Тодоров.

"Минималните наказания са около 200 лева и варират до към 2000 лв.От началото на годината имаме 7000 установени нарушения, които са с 3500 повече за същия период през изминалата година", каза директорът на ИА "Автомобилна администрация" Бойко Рановски.

От ДАИ казват, че всеки ден на терен са около 70 екипа, а проверките са ежедневни.