Песков: Ситуацията с COVID-19 в Русия се влоши заради бавната ваксинация и нихилизма на гражданите
Секция: Русия
18 Юни 2021 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Ситуацията с COVID-19 в Русия се влоши заради бавната ваксинация и нихилизма на гражданите

/КРОСС/ Ниските нива на ваксинация срещу коронавируса, пълният нихилизъм на гражданите във връзка с ограниченията и коварността на самата инфекция доведоха до влошаване на ситуацията с коронавируса в Русия. Това мнение изрази в интервю за репортери прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от TACC.

По-рано ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова обясни нарастването на честотата инфекциите с „тоталния нихилизъм" във връзка с ограничителни мерки. "Абсолютно сме съгласни", каза Песков. Така той отговори на въпроса дали Кремъл споделя оценката на Попова и какви други причини виждат за влошаването на ситуацията.

Според прессекретаря на президента на Руската федерация това е причинено и от ниските нива на ваксинация. "Тоталният нихилизъм, ниското ниво на ваксинация и освен това коварността на самата инфекция също не трябва да бъдат забравени", каза той.

Говорителят на Кремъл нарече "пълна глупост" да се твърди, че Русия се е провалила в борбата срещу пандемията.

Песков каза, че руският президент Владимир Путин получава ежедневни доклади за ситуацията с разпространението на коронавируса.

„Естествено, това е тема за постоянно наблюдение от държавния глава", каза говорителят на Кремъл. Той обясни, че президентът получава ежедневни доклади както от централното правителство, така и от регионалните лидери