Русия възобновява авиовръзките на регулярна основа с редица страни, сред които България
Секция: Русия
19 Юни 2021 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия възобновява авиовръзките на регулярна основа с редица страни, сред които България

/КРОСС/ Русия възобновява авиовръзките на регулярна основа с редица страни, сред които Италия, Кипър, Република Северна Македония, Белгия, Ирландия, България и Йордания. Това съобщи руската вицепремиерка Татяна Голикова, която отговаря за действията на властите във връзка с коронавирусната криза, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Освен това е взето решение и за възобновяване на авиосъобщенията със САЩ. От 28 юни ще се изпълняват регулярно полетите по маршрутите Москва-Вашингтон и Москва-Ню Йорк.

Оперативният щаб на Русия предлага от тази дата и подновяване на полетите с Белгия, България, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър и Република Северна Македония.

Русия също така планира да увеличи броя на авиополетите до Гърция, Армения, Азербайджан и Австрия от 28 юни. Може да бъдат пуснати полети до Солун, Ираклион, Араксос, Родос, Корфу и Закинтос в Гърция.
Може да бъдат увеличени и полетите до Катар, Финландия, Хърватия и Швейцария.

По-рано бе съобщено, че от 22 юни се възобновяват полетите между Русия и Турция.

Оперативният щаб е решил да предложи на правителството да включи Китай и Лихтенщайн в списъка на страните, от които хората с гражданство или със статут на постоянно пребиваващи ще имат право да пътуват до Русия.