БСП е единствената партия, която води диалог с работещите в системата на МВР
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юни 2021 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП е единствената партия, която води диалог с работещите в системата на МВР

/КРОСС/ "Трябва да говорим за цялостна реформа и изцяло нов закон за МВР. През последните 12 години ГЕРБ сътвориха доста некачествени промени в МВР, които доведоха до изкривяване в работата на служителите и в заплащането. Стана ясно, че ако продължава да функционира по същия начин системата на вътрешните работи тя ще колабира в най-кратки срокове. БСП положи усилия за увеличаване на заплащането на служители на МВР. Сега действащият закон в първоначалния му вид беше приет още в 42-то Народно събрание със съгласуване и консултации със служителите в министерството, ГЕРБ изкривиха първоначалният вариант на закона и доведоха служителите до състояние всяка година да излизат на протест", заяви Иван Иванов, водач на листата на "БСП за България" в Шумен в ефира на "Предизборно студио" по БСТВ.

Кандидатът за депутат разясни какви са едни от най-належащите проблеми на МВР и техните решения според БСП: "МВР е с най-големия бюджет от всички министерства - почти 2 милиарда лева, като огромна част от тях отиват за възнаграждения и не стигат. Трябва да се прегледа всяка служба с какъв приоритет трябва да бъде и това нещо трябва да бъде подкладено от една стратегия, за да може накрая да си проличи един окончателен резултат и средствата да бъдат разпределени по максимално ефективен начин. Хората в министерството работят в ужасяващи условия, изключително потискаща среда, гарантирана от управлението на ГЕРБ по много начини. Трябва да се спре политическото вмешателство в сферата на сигурността. БСП всяка година предлага свой алтернативен бюджет, въпреки отхвърлянето му в зала с решения на Министерски съвет се допускат след месец-два се отпускат абсолютно същите средства, които БСП е заложила по същия параграф. Добре познаваме системата и нуждите на работещите в нея. Ние сме единствената партия, която води диалог с тях.

Иванов коментира откриването на предизборната кампания на БСП в Шумен: "Предстоят ни важни срещи с българските граждани и жителите на Шумен. Сега ни предстои един интензивен диалог, което ще доведе до значително увеличаване на резултата на партията в региона. Нашата листа е комбинация от приемственост и обновление".