Допълнителен "зелен коридор" за ваксинация с "Модерна" в Асеновград
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2021 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Допълнителен "зелен коридор" за ваксинация с "Модерна" в Асеновград

/КРОСС/ МБАЛ - Асеновград обяви допълнителен „зелен коридор" за ваксинация срещу коронавирус COVID-19 с ваксината на "Модерна". Имунизацията ще се осъществява без предварително записване на 22.06.21 г. (вторник) от 08:30 ч. до 13:30 ч.

Ваксината на "Модерна" е ефективна за предпазване от COVID-19 при хора на и над 18-годишна възраст. Тя се прилага като две инжекции в горната част на ръката през интервал от 28 дни.

Ваксинацията ще се извършва във вече познатия на асеновградчани ваксинационен кабинет №6, разположен на II етаж в новото крило на лечебното заведение.

От МБАЛ - Асеновград уверяват, че и след края на обявеното работно време, ако има чакащи, те ще бъдат обслужени. Пациентите ще бъдат допускани до кабинета на групи от по 6-10 души. Целта е да не се получава струпване на хора и максимално да се намали контактът с други хора в болницата.

Въпреки частичното отпускане на противоепидемичните мерки, ръководството на лечебното заведение призовава пациентите да носят предпазна маска за лицето, покриваща устата и носа, и да спазват дистанция от поне 1,5-2 метра от останалите, да бъдат толерантни и търпеливи, за да не се създава излишно напрежение.