Министър Кузманов подкрепи лекоатлетите ни в Стара Загора
Секция: СПОРТ
20 Юни 2021 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Кузманов подкрепи лекоатлетите ни в Стара Загора

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проследи на живо надпреварите от първия ден на Европейското отборно първенство по лека атлетика (Втора лига), което се провежда на стадион "Берое" в Стара Загора. Най-добрите български атлети са част от националния ни тим, начело с Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. За надпреварата пристигнаха селекциите на Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Словения и Словакия. Първите три отбора в крайното класиране ще получат промоция за по-горната лига.

Министър Кузманов проследи на живо успеха на Габриела Петрова в тройния скок при жените. Тя покри олимпийски норматив, след като постигна победата с резултат 14.42 м. Спортният министър поздрави Петрова за успеха. Той пожела на атлетката ни ползотворна подготовка за най-големия спортен форум. Това е третата българска състезателка, която си гарантира участие на Летните олимпийски игри. Преди Габриела Петрова това направиха Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. Веднага след края на състезанието в тройния скок министър Кузманов поздрави и треньора на нашата състезателка Атанас Атанасов.
Двамата разговаряха относно плана за подготовка на Петрова в дните преди Олимпийските игри и възможността тя да проведе лагер в Япония.

На шампионата в Стара Загора Тихомир Иванов спечели надпреварата на скок височина при мъжете с резултат от 226 см. Борис Линков триумфира в скока на дължина със 7.72 м В тласкането на гюле Георги Иванов се нареди втори с 18.10 м, а в хвърлянето на чук трето място зае Никола Михов с постижение от 65.80 м.
По време на състезанията министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе разговор с председателя на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, за да се запознае със състоянието на нашите състезатели месец преди началото на Летните олимпийски игри в Токио.