Британия отбеляза пореден рекорд от над 10 000 заразени за ден
Секция: СВЯТ
20 Юни 2021 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британия отбеляза пореден рекорд от над 10 000 заразени за ден

/КРОСС/ Обединеното кралство отбеляза 10 321 души, заразени с коронавирус през последните 24 часа, като общият брой е 4 620 968, съобщи британското министерство на здравеопазването в събота.

Това отбелязва най-голямото увеличение от февруари, когато случаите рязко намаляха на фона на една от най-успешните ваксинационни кампании в Европа.

Въпреки това, с разпространението на варианта Делта, който беше открит за първи път в Индия, Великобритания отбелязва значителен ръст на инфекциите.

Това накара Даунинг Стрийт да забави облекчаването на мерките за COVID-19 и други държави да възобновят ограниченията за пристигане от Великобритания.

Хората, които са с две дози и са влезли в контакт с някой заразен с вируса, могат да бъдат пощадени от изолация за 10 дни.

Правителствени източници съобщиха пред БиБиСи, че проверяват дали е възможно да се премахне карантинния период и вместо това да позволят на двойно ваксинирани да правят ежедневни тестове.

Ако тестът, правен всяка сутрин, е отрицателен, човекът няма да е под карантина през този ден. Очаква се проучванията да приключат едва по-късно през лятото.

Смята се, че системата ще влезе в сила само ако главният медицински директор Крис Уити е доволен, че ежедневните тестове ще бъдат надежден начин за предотвратяване на разпространението на вируса.