Италия и Уелс излизат в битка за първото място в група “А”
Секция: СПОРТ
20 Юни 2021 16:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италия и Уелс излизат в битка за първото място в група “А”

/КРОСС/ Тази вечер в 19:00 часа отборите на Италия и Уелс се изправят един срещу друг в двубой от третия кръг на група "А" на Евро 2020. Срещата се явява пряк сблъсък за първото място в крайното класиране в групата. "Адзурите" вече са сигурен участник на 1/8-финалите, докато "Драконите" също са много близо до целта, но все още не са я постигнали, така че ще трябва да търсят победа или поне равенство, за да са напълно сигурни.

Италия впечатли с изявите си до момента на шампионата. Възпитаниците на Роберто Манчини продължиха добрата си серия под негово ръководство, като записаха две хубави победи с по 3:0 над Турция и Швейцария. Така отборът е без загуба вече 29 поредни мача и днес има шанс да ги закръгли на 30. Дори и равенство ще достатъчно за тима да си гарантира първото място в групата.

Уелс се оказа приятната изненада в тази група. "Драконите" измъкнаха равенство в първия си мач с Швейцария, а след това победиха Турция и събраха актив от 4 точки. Дори и този актив може да им стигне за класиране напред, ако Швейцария не победи Турция в другия мач, а тимът може да се надява да намери място и сред най-добрите трети отбори в групите, които също продължават на 1/8-финала. Все пак за играчите на Робърт Пейдж е по-добре сами да си свършат работата и да не разчитат на късмета. Равенство днес ще им гарантира второто място в групата, а победа дори може да ги качи на върха.

Статискитака, опитът и домакинското предимство накланят силно везните в полза на Италия. В досегашните 9 сблъсъка с "Драконите", "Адзурите" имат 7 победи и 2 загуби. Шансовете на Бейл и компания да си тръгнат с позитивен резултат от "Олимпико" не изглеждат големи, но уелсците вече показаха, че не бива да бъдат подценявани, защото могат да изненадат всеки.