Луис Енрике: "Не съм притеснен"
Секция: СПОРТ
20 Юни 2021 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Луис Енрике: "Не съм притеснен"

/КРОСС/ Испанският национален селекционер Луис Енрике не е притеснен за шансовете на отбора си да попадне във фазата на директни елиминации на Европейското първенство по футбол, въпреки че шампионите от 2008 и 2012 направиха равен 1:1 с Полша и имат само две точки в група "Е". Следващият съперник на иберийците е Словакия.

Алваро Мората изведе Испания напред в 25-ата минута и Полша изравни през второто полувреме чрез Роберт Левандовски. Отборът на Луис Енрике получи дузпа малко по-късно, но Жерард Морено удари греда.

"Не се притеснявам за мача със Словакия. Искахме да играем по-добре и да зарадваме феновете ни още срещу Полша, но те са много, много труден съперник. Чисто дефанзивно те изиграха отличен мач и спряха голяма част от силните ни страни. Пресираха ни високо през целия мач и не успявахме да изнасяме топките така, както ни се иска", каза той.

"Всеки футболен привърженик знае, че е много трудно да атакуваш отбор, който се е окопал в наказателното си поле. Срещу Полша не се получи точно така, защото те ни пресираха постоянно, независимо в коя точка на терена. С дефанзивно ориентирани съперници се затрудняваме не само ние, а също така Франция, Барселона, Бразилия, Манчестър Сити и Реал Мадрид.
"Третият мач ще бъде ключов и трябва да го спечелим, ако искаме да играем в следващия кръг. Всичките четири отбора в тази група държат нещата в свои ръце".