Министър Кузманов награди победителите в Купата на нациите по конен спорт
Секция: СПОРТ
20 Юни 2021 20:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Кузманов награди победителите в Купата на нациите по конен спорт

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди призьорите в отборната Купа на нациите по време на Световната купа по конен спорт. Надпреварата се проведе на конна база "ген. Крум Лекарски" в Божурище. Състезанието, с награден фонд от 139 600 евро, привлече интереса на 180 състезатели с 252 коня от 11 държави.

В голямата надпревара за Купата на нациите отборът на България в състав Ивайло Бонев, Антон Дацински, Руслан Петков и Ангел Няголов се нареди на второ място. Българският тим завърши състезанието с 8 наказателни точки. Първата позиция беше за Италия с 4 наказателни точки, а на трето място се нареди Румъния с 8 наказателни точки.

По-рано през деня Ангел Няголов с кон Конкордия спечели и надпреварата за Сребърния тур. Друг българин - Милко Кочев с кон Карино остана на третата позиция.

Министър Андрей Кузманов поздрави президента на Българската федерация по конен спорт Тодор Гергов и двамата вицепрезиденти на централата д-р Крум Рашков и Петър Чолаков за отличната организация на надпреварата. Тримата разговаряха и за състоянието, в което се намира конният спорт у нас в момента.

Най-интригуващата надпревара в четиридневната Световна купа беше наблюдавана и от Н. Пр. Елеонора Митрофанова, която е посланик на Русия в България. Министър Кузманов я поздрави за назначението и й благодари, че е посетила състезанието. Двамата обсъдиха и актуални въпроси от спортния живот в страната ни.

Министър Андрей Кузманов награди и призьорите в Гран при за деца, което се проведе след Купата на нациите. Той подкрепи младите български надежди в конния спорт и се запозна с възможностите им. Победителят в състезанието беше определен след бараж между 11 участници. Първото място заслужи унгарецът Родриго Шухай с кон Чако Бой, втора се нареди Алин Язаджъ (Турция) с Аскатано Зет, а трети завърши Петрос Йоргу (Кипър) с Кондор. От родните представители с най-предно класиране завърши Десислава Миланова с кон Казента, която се нареди на осмо място.