Усмивки от предизборните обиколки
Секция: Анализи
21 Юни 2021 12:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Усмивки от предизборните обиколки

/КРОСС/ "Какво сипвате?", пита Костадин Ангелов по време на предизБорна обиколка във Великотърновско.

"Ваксина!", отговаря народът.

Какво прави Мая Манолова, когато не щурмува държавни енергийни гиганти и не ревизира старата власт? Рафтинг с коалиционните партньори.

"Винаги има екшън. Но държим вярната посока", пише Манолова.

Както уместно отбелязва наблюдателен коментатор: "Татяна Дончева ми се губи"...

Анцуг, загащен в Happy Socks с логото на Rolling Stones от Бойко Борисов. Бившият премиер, който не слизаше от джипката през последната предизборна кампания, този път се намери на неделен планински поход с актива на ГЕРБ край Своге.

След като се оплака от Бойко Рашков и нарочи директора на НАП в заговор за убийство на малоимотен гражданин от Драгоман, Борисов си припомни стара казармена история, вдъхновена от гледката на пресечения терен.

"Нашият взводен като ни спреше ей така пред баира, само сваляше шапката, и вика: "Напред, пехотинци! Напред, диви кози!". И сега като минавам покрай Плевен на Бала баир, колата почва да се дави..."

Корнелия Нинова се появи на тържеството в Ковачевци в деня, в който местните жители честваха 139-годишнина от рождението на Георги Димитров.

Междувременно Нинова провокира обосновани предположения във Facebook, че никога не е боравила с крачната шевна машина Singer преди кампанията за изборите на 11 юли.

Facebook-профилът на Десислава Атанасова заслужава самостоятелна рубрика в хрониката "Ред в хаоса". Тежката артилерия на ГЕРБ е на пазар в Кубрат, а галерията й е под възторжения надслов "Дай 5". Не я разбирайте погрешно, това не е покана за властови абонамент срещу такса "Спокойствие" - просто е проява на творческа фиксация върху номера на ГЕРБ в бюлетината.

В профила на Атанасова ще разпознаете резултата от това проникновение в снимките й с разперени пръсти на едната ръка, бележки с надпис "5 лв." (пак не е това, което си мислите), и др.

Никога не сме си мислили, че думите "курбан" и "Екатерина Захариева" може да се съберат в едно изречение, но ето, че Избори 2021 създадоха и тази възможност.

Бившият външен министър на ГЕРБ се появи на два събора в Пазарджишко в един и същи ден (в Драгор и в Хаджиево), за да съчетае полезното с приятното - скара, народни танци, сироп "Гергина" и напомняне "Да продължавате да подкрепяте вашите кметове".

Домакинът й Тодор Попов е несменяемият кмет на Пазарджик, който през 2015 г. се прочу със скандала за двата си апартамента в София, построени от фирма-изпълнител на обществени поръчки в Пазарджик, и с имението си, обзаведено с изкуствена река, фитнес, джакузи и къща за гости.

Малко преди независимият Попов да обяви принадлежност към ГЕРБ, проверките на НАП и прокуратурата приключиха с извод "липса на извършено престъпление" и потупване по рамото.