Международна конференция ще обсъжда аспекти на дипломацията
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юни 2021 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международна конференция ще обсъжда аспекти на дипломацията

/КРОСС/ На 25 и 26 юни 2021 г. в гр. София, България ще се проведе Международната конференция на тема: „Народната дипломация като фактор за развитие на диалога, разширяване на международните социално-икономически отношения, укрепване на сигурността и стабилизиране на мира на Земята.", която се свързва и с 80-годишнината от началото на нападението на Съветския съюз от хитлерофашистка Германия.

Откриването на Форума е на 25 юни 2021 г. в 10.00 часа в Голяма зала „Марин Дринов" на БАН.

Съорганизатори на Форума oт българска страна са: Фондация „Славяни"; Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД; Дружество на русистите в България; Национална асоциация за международни отношения /НАМО/; Списание „Международни отношения".
А от руска страна: Федерална агенция РОССОТРУДНИЧЕСТВО и представителството в България; Руска асоциация за международно сътрудничество /РАМС/; Институт по славянознание на РАН; Институт Европа на РАН; НАНО ВО „Институт за световни цивилизации"; Асоциация на руските дипломати (АРД); Списание „Международная жизнь" на Министерството на външните работи на Руската Федерация.

В Международния форум са поканени да вземат участие, присъствено, онлайн или с видеоизказване, видни държавни, политически, научни, културни и обществени дейци, депутати, дипломати, учени, анализатори и специалисти от България, Русия, Европа и Азия.

Снимка АРХИВ