Стела Балтова: Най-големите германски туроператори са на посещение у нас
Секция: Туризъм
21 Юни 2021 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стела Балтова: Най-големите германски туроператори са на посещение у нас

/КРОСС/ Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да се срещнат със свои партньори и да се убедят на място в качеството на продукта, който предлагаме, каза днес във Варна служебният министър на туризма Стела Балтова, предаде БТА. По думите й тази визита ще окаже своето влияние не само за настоящият момент, но и в стратегически план.

"Информацията от гостите какво е състоянието на сектора у нас веднага ще достигне до 11 хиляди туристически бюра в Германия", посочи Балтова. Според нея от значение е и това, че присъстват и журналисти, които чрез свои публикации ще информират немската общественост.

Германският пазар е приоритетен за нашата страна и правим всичко възможно да привлечем потенциалните туристи, когато бъдат облекчени условията за пътуване, каза още министърът. Според нея от съществено значение е фактът, че страната ни вече е в зелената зона. Балтова призова отново българите да се погрижат за себе си, а и за останалите, като се ваксинират. Ваксинацията е абсолютно доброволен процес, но хората да имат предвид, че живеем във време, в което тя е условие за свободното движение, посочи министърът.

Балтова допълни, че вече е започнало засилване на националната ни реклама на руския пазар. Тя уточни, че през тази седмица предстои провеждането на сериозен уебинар с руски туроператори, в който ще участват и български екскурзоводи.

Има надежда за този сезон и тази визита е от голямо значение, защото България дава знак, че е готова да посреща туристи и хотелите са подготвени, допълни Лука Пиконе, мениджър в туроператорска фирма от Мюнхен. По думите му за колегите му е било важно да излязат с обща информация за състоянието на сектора у нас. Пиконе допълни, че очакванията са броят на пътуванията към нашето Черноморие да достигнат около 30-35 на сто от тези през 2019 г. Той посочи, че вече има чартърни полети, но те ще се повишат, ако търсенето за страната ни се увеличи.

Освен слънце и море, България може да предложи и много други неща, каза още Пиконе. По думите му страната ни е много атрактивна за семеен туризъм, защото има много интересни обекти и градове за посещение.