Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас
Секция: Православие
21 Юни 2021 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас

/КРОСС/ Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас. Св. Ефрем е наричан и „светецът- светкавица", заради това, че бързо откликва на молитвите на хората. Свети Ефрем е загинал мъченически през 1426 година, но мощите му са открити едва през 1950- та. Оттогава се случват изключително много чудеса в Гърция, в Румъния, Русия, Сърбия, където светецът е популярен. Помага на онкологично страдащи, за психични проблеми, двигателни, очни болести, парични проблеми, имотни несгоди, вкарва немалко хора в пътя на вярата. Особена помощ оказва на малки деца и възрастни хора.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, иконата с чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови ще бъде посрещната на 25- ти юни в 9.00 часа в храм "Св. Иван Рилски" в Бургас. Светинята ще остане на 25 и 26 юни в храма за поклонение на християните. В събота (26- ти юни) от 18 часа в църквата ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19 часа, в Културен дом НХК в Бургас (пл. Тройката) ще бъде прожектиран и филма за Св. Ефрем Нови- "Светецът светкавица" на журналиста Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на светеца.

Във филма участват хора, докоснати от Св. Ефрем в Гърция и Румъния. Техните лични истории разказват за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка и много други.