Какво представлява SEO и защо силата е в оптимизацията?
Секция: Технологии
21 Юни 2021 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво представлява SEO и защо силата е в оптимизацията?

Онлайн търсачките заемат основно място в живота на всеки от нас, без дори да се замисляме за това. Търсим всичко в интернет - от това как да сготвим вкусно ястие, къде да почиваме, кой филм да гледаме, до избора на кола, жилище и така нататък, и така нататък. От гледна точка на потребител е трудно да си представим живота без този помощник.

От гледна точка на бизнеса - също. Във времето на компютърните технологии позиционирането бизнеса в онлайн пространството е силно препоръчително, дори задължително. Дали става дума за ресторант, туристическа услуга, или търговия - хората трябва да ви намират в интернет, за да сте успешни. И тук на помощ идва SEO.

Какво e SEO и защо е толкова важно?
SEO е абревиетура на английски език и буквално означава Search Engine Optimization. Казано най-просто, става дума за оптимизация на търсачки. Благодарение на тази оптимизация, която представлява набор от различни действия, сайтът ви излиза на по-челно място в Google при търсене на определени ключови думи. А шансът да ви забележат нараства многократно. Ето защо правилната SEO оптимизация прави вашия бизнес много по-видим и той достига до много повече хора.

За да се направи качествено SEO оптимизацията, трябва да се мине през няколко стъпки - анализ на състоянието на сайта, одит, който го разглежда по-задълбочено на ниво вътрешна структура и код, и не на последно място, техническа оптимизация. Тя, от своя страна, също включва няколко различни задачи - оптимизиране на URL адреси, оптимизация на снимки и видеа, както и оптимизация на скорост.

Процесът не е лесен и не дава резултати веднага, но във времето е изключително полезен и нужен.

Съществуват обаче компании, при които се заплаща едва след постигнат реален резултат. TheSeo e единствената такава у нас, с повече от 8 години опит в България и чужбина.

Линк билдингът е много важна част от SEO. Какво представлява?
Той е част от Off-Page оптимизацията и представлява създаване на условия други източници да реферират към вашия сайт, посредством линк. Това става най-лесно, когато съдържанието в сайта е уникално и има висока добавена стойност. Ето защо, ако искате да имате успешен и разпознаваем сайт, който лесно да бъде намиран в Google, никога не копирайте съдържание от друго място. Създавайте уникални текстове, цитирайте авторитетни източници и спазвайте специална SEO структура.

И накрая няколко факта, които допълнително ще ви убедят, че силата е в SEO оптимизацията
- Повече от 75% от потребителите никога не продължават търсенето на втора на страница в Google. Тоест, ако сайтът ви не е на първа страница, шансът да го видят много хора е нищожен;

- Търсачката на Google продължава да е монополист в световен мащаб, затова най-важно е правилното позициониране именно там;

- Онлайн рекламата скоро ще надмине рекламата по телевизията - на всички е ясно, че бъдещето е интернет, а телевизията малко по малко се превръща в отживелица;

- Скоростта на сайта е от изключително значение за бързото намиране на сайта ви. SEO оптимизацията е много по-успешна за сайтове с висока скорост;

- Търсенето става главно от Google, вместо от социалните мрежи, въпреки че много бизнеси стартират именно от Facebook и Instagram.