Бойко Рашков: Приоритет на МВР е подготовката и провеждането на честни избори
Секция: ПОЛИТИКА
21 Юни 2021 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Бойко Рашков: Приоритет на МВР е подготовката и провеждането на честни избори

/КРОСС/ Национално съвещание на ръководния състав на МВР се проведе в сградата на Главна дирекция „Национална полиция". Гост на форума беше служебният министър-председател на Р България Стефан Янев, съобщиха от МВР.

Оценката за Вашата работа е тази на гражданите, не на политиците, заяви пред ръководния състав на МВР служебният министър-председател на Р България Стефан Янев. Той подчерта, че очакванията към служителите на МВР са големи - за ефективно противодействие на конвенционалната и на всички аспекти на организираната престъпност. Успоредно с това, моментът е такъв, че подготовката и провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори, са във фокуса на вниманието. От Вас се иска лоялност към Закона, към хората, към обществения интерес, заяви министър-председателят.

Министър Бойко Рашков представи пред участниците в националното съвещание ръководния състав на министерството , структуриран от доказани професионалисти - тримата заместник-министри Енчо Мирчев, Емил Ганчев и Венцислав Катинов и изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

Приоритетната ни задача е да работим усилено във връзка с подготовката и провеждането на честни избори, подчерта вътрешният министър. Той посочи, че ръководството на министерството е възложило тази организация на Оперативния щаб за координация на дейността на МВР, който се оглавява от главен комисар Темелакиев. Успоредно с това обаче, не трябва да бъдат загърбени и всички текущи задачи на министерството.

Законът изисква от нас да пазим информацията от оперативните дела, длъжни сме да пазим тайните на ведомството и респективно - на държавата. Искам Министерството на вътрешните работи да застане на мястото си, да работи на страната на Закона, на държавата и на народа ни, категорично заяви министър Бойко Рашков.

В рамките на съвещанието главен комисар Стоян Темелакиев запозна ръководния състав с организацията в дейността на МВР при подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание. Главен комисар Тодор Гребенаров, директор на ГДЖСОБТ, очерта стъпките в процеса на съпровода и охраната на изборните материали и на специализираните устройства за електронно машинно гласуване. Темата за организацията в дейността на МВР по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите в процеса на подготовката и провеждането на изборите, бе поставена на разискване от заместник-министрите и от директора на ГД „Национална полиция" главен комисар Станимир Станев.