Издирват българин, изнасилил жена в Атина
Секция: СВЯТ
21 Юни 2021 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Издирват българин, изнасилил жена в Атина

/КРОСС/ Гръцката полиция издирва 35-годишен българин, обвинен в изнасилване на 50-годишна жена в квартал "Петралона". Същият е лежал в затвора за изнасилване през 2015 г. на 22-годишна студентка и освободен през 2020 г. Той е "изключително опасен" според полицейски източници.

През 2015 година е нападнал и изнасилил студентката в апартамента й, опитал се да я убие, като е малтретирал и кучето й. Извършителят е арестуван по обвинения за изнасилване, опит за убийство, опасни телесни повреди, заплаха. През 2020 година е освободен от затвора.

Другата му жертва - 50-годишната изнасилена жена вчера, е дала показания пред полицията, в които описва ужаса, който е преживяла в продължение на 8 часа, когато е отишла да почисти общите части на жилищната сграда. Изведнъж мъжът е отворил вратата на апартамента си и насилствено я е замъкнал вътре, където е била изнасилена и малтретирана.

50-годишна жена, която беше настанена в болница, днес бе изписана.

"Намерих я полугола с деформирано лице от побоя, с бeлези от нож", описва ужаса жената, която първо се е втурнала да й помогне. Според нея самата чистачка й казала, че след като напуснала болницата, е отишла в полицията, за да подаде официална жалба, че „е била изнасилена и бита седем пъти". „Жената успя да излезе от балкона и да напусне апартамента. Той беше вътре и виеше", допълва свидетелката.

Според информация, майката на предполагаемия изнасилвач, български гражданин, също е чистачка. Според съсед на 35-годишния българин, „той биел майка си през цялото време".