Висш граничен полицай е водач на листата на ПП МИР в Търговище
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2021 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Висш граничен полицай е водач на листата на ПП МИР в Търговище

/КРОСС/ Боян Крумов, който е с над 25 годишен опит в структурите на "Гранични войски" и "Гранична полиция", е водач на листата на ПП МИР в Търговище за предстоящите парламентарни избори.
"Симпатизирам на ПП МИР, откакто се появи в политическото пространство. Моите виждания напълно съвпадат с тези на партията. Причината да се кандидатирам за народен представител е, че искам по-добро бъдеще за хората в нашата държава и най-вече за младите граждани, за които трябва да създадем условия да се задържат в България, а не да бягат в чужбина", заяви Боян Крумов.

Той е роден в град Трън. Там е завършил Единното средно политехническо училище "Гео Милев". Завършил е Национален военен университет "Васил Левски" във Велико Търново, а след това и Военна Академия "Г. С. Раковски" в София. Боян Крумов започва своята служба като заместник на граничната застава в Кюстендил. След това е назначен за заместник-комендант на Граничната комендатура в Симитли. Командир е на Учебен център по подготовка на кадровия състав на граничните войски в Драгоман, а след това е назначен и за Главен инспектор в дирекция "Гранична полиция по охрана на морска и речна граница" в Централно управление на "Гранична полиция" - София. В момента работи в частния сектор и се е специализирал по изграждане на електросистеми.