Димитър Ганев: Очакваме малко над 3 млн. гласоподаватели на предстоящите избори
Секция: ПОЛИТИКА
22 Юни 2021 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Ганев: Очакваме малко над 3 млн. гласоподаватели на предстоящите избори

/КРОСС/ На миналите избори знаехме кой ще е победителя, но не знаехме кой ще управлява. На предстоящите на 11 юли избори не знаем кой ще спечели, но знаем кой ще управлява. Ясно е кабинетът около кои партии ще бъде, независимо от това дали ГЕРБ или "Има такъв народ" ще спечелят. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

Виждаме лека ерозия при ГЕРБ и лек ръст в ИТН. Важна е мобилизацията в последните дни на кампанията, допълни той. Според Димитър Ганев интрига ще има за четвъртото място - между ДПС и Демократична България, разкри Ганев.

Електоратът на ГЕРБ е силно мобилизиран, докато при ИТН нещата не стоят така. За сметка на това, партията на Слави има периферия, която може да се мобилизира при висока активност, съобщи експертът от "Тренд".

Очакваме малко над 3 млн. гласоподаватели на предстоящите избори. ДПС имаше 20 000 гласа от Турция на предишните избори, малко е вероятно да се увеличат с 5 пъти, коментира още Димитър Ганев.