Стефан Янев е на среща с Националното сдружение на общините
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2021 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев е на среща с Националното сдружение на общините

/КРОСС/ Служебният премиер Стефан Янев се среща днес с представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

"Проблемите са много, ще започнем с богат дневен ред. На първо място ще информирам за детайлите от срещата с Националната организация с кметовете на кметства. Нашата дейност трябва да бъде в интерес на гражданите", заяви Янев.

Той се надява до края на мандата на служебното правителство да бъдат внесени предложенията за подобряване на работата на общините.

В рамките на срещата, която се провежда в Гранитна зала на Министерския съвет, ще бъдат обсъдени теми от сферата на местното самоуправление, както и Националния план за възстановяване и развитие.

Друг акцент в дискусията ще бъде организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори, допълват от правителствената информационна служба.

"95 % от хората отчитат положително програмата за енергийната ефективност на многофамилните сгради, а между 15 и 30 % са потвърдили, че тя е довела до икономии. Бюджетната прогноза за 2022 г., в която капиталовата субсидия да остане, са сред останалите наши приоритети на срещата", заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов, председател на Управителния съвет на НСОРБ.