Непозната картина на Албрехт Дюрер е открита в църква в Германия
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Юни 2021 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Непозната картина на Албрехт Дюрер е открита в църква в Германия

/КРОСС/ Новооткрита картина, за която се смята, че е дело на Албрехт Дюрер (1471-1528), предизвика огромен интерес в германския град Крайлсхайм, провинция Баден-Вюртемберг, предаде ДПА.

Картината е нарисувана на гърба на олтара в лутеранската църква "Свети Йоан". Експертите предполагат, че германският ренесансов художник вероятно е нарисувал части от пано върху външната страна на олтара, който е отворен през по-голяма част от времето и вероятно затова картината е останала скрита.
Олтарът на църквата е направен около 1490 г. Според експертите той е дело на Михаел Волгемут, който е бил учител на Дюрер. На един от панелите е изобразен екзекутора на Йоан Кръстител, докато държи главата му. Познавачи на творчеството на Дюрер твърдят, че новооткритата творба много прилича на останалите картини на родения в баварския град Нюрнберг творец.

Огромни тълпи от хора се струпаха пред църквата в Крайлсхайм, за да видят непознатата творба на Албрехт Дюрер. Олтарът обаче ще остане затворен в следващите два до три месеца.