Джордж Клуни създава школа по кинематография за млади таланти от бедни семейства
Секция: Шоубизнес
22 Юни 2021 19:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джордж Клуни създава школа по кинематография за млади таланти от бедни семейства

/КРОСС/ Холивудският актьор Джордж Клуни отваря школа, в която тийнейджъри от бедни семейства от малцинствата ще бъдат получават кинообразование. Те ще се учат на кинематография, осветление, визуални ефекти и други тънкости от филмовата индустрия, предадоха световни агенции.

Освен Клуни в проекта, който е съвместен с образователните институции в Лос Анджелис, ще участват и актьорите Кери Уошингтън и Дон Чийдъл.

Планирано е школата да отвори врати през 2022 г.

"Нашата цел е да покажем по-добре разнообразието в страната ни," се казва в изявление на Джордж Клуни. "Това означава да създадем училищни програми, в които младите хора да получат познания за снимането с камера, монтажа, визуалните и звукови ефекти - за всички възможности, които може да им предложи кариера в киноиндустрията".

Школата ще се намира в квартал на Лос Анджелис, населен предимно с латиноамериканци. Преподавателите ще имат достъп до професионалисти от киноиндустрията, а учениците ще могат да се включват в различни академични програми и стажове.

В управителния борд ще бъдат Клуни, Уошингтън, Чийдъл, Минди Калинг, Ева Лонгория и трима продуценти. Те ще дадат 20% от първоначално определения бюджет за школата, който е седем милиона долара.