БНТ с ново предаване за предсрочните парламентарни избори
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2021 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ с ново предаване за предсрочните парламентарни избори

Добрина Чешмедижиева ще води политическите диспути в праймтайма

/КРОСС/ „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата" е най-новият формат, който Българската национална телевизия стартира на 24 юни от 21:00 часа по повод предстоящите парламентарни избори. Водещ е Добрина Чешмеджиева, а продуцент - Татяна Тасева. Предаването ще има три броя - на 24.06, 1.07, когато представители на политически партии, по жребий на ЦИК ще представят платформите си, а на 8 юли дебатът ще е между политическите сили от последния състав на парламента.

„За БНТ този месец е наистина голям шанс да бъде водещата телевизия в две от най- горещите теми на сезона - парламентарните избори и европейското първенство по футбол. Да съчетаеш в ефира един от най-големите спортни форуми и политическите страсти е трудна задача, но тъй като колегите ми имат голям опит и в двете сфери вярвам, че зрителите ще са удовлетворени," казва водещата Добрина Чешмеджиева.

Дискусионното студио „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата" се излъчва в праймтайма на БНТ, когато няма мачове от европейското първенство по футбол. Точно заради UEFA EURO 2020 в този изборен сезон няма да се излъчва предаването „Референдум", а „Панорама" ще има само едно издание на 25 юни от 21:00. По традиция, предаването на Бойко Василев не се излъчва в петъка преди изборите.

БНТ ще предостави на всички канидати равни условия за участие и в сравнение с други медии ще отдели най-много време за кандидатите. Най-добрите политически журналисти ще продължат да задават най-важните въпроси, да поставят на дневен ред значимите проблеми и да представят кампанията безпристрастно, на достъпен език.

Още една възможност за директен политически сблъсък дава БНТ. Всяка седмица от понеделник до четвъртък в 16:00 ч. ще се излъчват диспути между кандидатите за народни представители, а по БНТ 2 зрителите ще могат да гледат и дебати на кандидатите от отделните региони. Водещи на диспутите по БНТ 1 ще са Аделина Радева, Надя Обретенова, Даниел Михайлов, Марина Матева и Христина Христова.

Новините от предизборната кампания, организацията на изборния процес и политическите послания на партиите, техните нови лица и идеите на кандидат-депутатите ще намерят ефирно време в специалното всекидневно предаване „Гласовете на България". То ще се излъчва след централната новинарска емисия „По света и у нас". Водещи са Поли Златарева, Нора Арсова, Спас Кьосев и Марина Матева.

Обществената телевизия ще продължи да държи фокуса си върху младата аудитория. Поредиците на Александър Марков „Политиката без маска" и „Важното с Флора" в YouTube канала на БНТ ще представят политиката на езика на новото поколение.

Специално в онлайн-платформата bntnews.bg (сайт и мобилно приложение) новинарският екип на БНТ отново ще предостави много допълнителна информация за предизборната кампания. Акцент ще е специалната секция Избори 2021, където потребителите могат да филтрират по партии, коалиции и избирателни райони.

Гледайте предизборната програма - Избори 2021 #ИзбериВажното" по БНТ 1 и БНТ 2