Франция и Португалия повтарят финала на Евро 2016 довечера
Секция: СПОРТ
23 Юни 2021 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Франция и Португалия повтарят финала на Евро 2016 довечера

/КРОСС/ Отборите на Франция и Португалия се изправят в двубой от заключителния кръг на група F на Евро 2020 в Будапеща от 22:00 часа. Мачът е може би най-чаканият от груповата фаза, защото един срещу друг се изправят световния и европейския шампион в повторение на финала на Евро 2016, когато „мореплавателите" се наложиха с 1:0 на „Стад дьо Франс".

В класирането двукратният европървенец Франция води с 4 точки и със сигурност продължава на осминафинал. Германия и Португалия са с по 3 точки, а Унгария е с 1.

Дидие Дешан иска първото място в групата, което минава през успех тази вечер. "Петлите" нямат нужда от допълнителна мотивация срещу Португалия, като ще се опитат да си върнат за загубата отпреди пет години.

В другия двубой от групата Германия и Унгария се срещат на "Алианц Арена" в Мюнхен. Бундестимът има нужда само от точка, за да си осигури място на 1/8-финалите, но победа на маджарите ще ги прати на осминафинал.

В група Е Словакия и Испания се изправят един срещу друг днес от 19,00 часа в Севиля. Двубоят е от изключително значение и за двата отбора. Словакия стартира с победа над Полша, но след това записа загуба от Швеция и заема второто място в групата. „Ла Фурия" е с две равенства и само победа ще класира състава на Луис Енрике напред.

В класирането лидер е Швеция с 4 точки, които стигат на скандинавците да продължат в следващата фаза. Словакия е с 3, Испания има 2, а Полша е с 1 точка.

Двубоите на Евро 2020 на 23 юни:

19:00 часа
Швеция - Полша (Група Е, Санкт Петербург)
Словакия - Испания (Група Е, Севиля)
22:00 часа
Германия - Унгария (Група F, Мюнхен)
Португалия - Франция (Група F, Будапеща).