„Приказката P.I.F.“с национално лятно турне в памет на Димо Стоянов
Секция: Шоубизнес
23 Юни 2021 17:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Приказката P.I.F.“с национално лятно турне в памет на Димо Стоянов

/КРОСС/ „Благодаря на приятелите, които се отзоваха да участват в това лятно турне в памет на Димо Стоянов, който по този начин ни обедини - изпълнители, групата, публиката", каза пред БНР Иван Велков от групата P.I.F.

„Приказката P.I.F."продължава с национално лятно юнско турне, в което гост вокалисти ще бъдат Свилен Ноев, Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов.

„Аз винаги се включвам в тези концерти. Утре концертът на Арена София е от 21 часа, а в петък сме в Пловдив на Младежкия хълм, също от 21 часа", каза в „Хоризонт до обед" Свилен Ноев от група Остава.

P.I.F. 6 е изключително емоционален и различен като звучене от всичко, което групата е издавала до сега. Шестте опуса в диска са записвани от Димо Стоянов до деня преди да влезе в болница, а след като губи битката с коронавируса, Иван Велков (китара), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) решават да ги оставят незавършени, с всички прекрасни и малки несъвършенства, оставени от непрежалимия им фронтмен в работния процес.

"Ние сме приятели с Иван и Димо от 25 години, макар и конкурентни групи, но ние се чувстваме като близки.

Но в пандемията нямаше нищо хубаво, много близки хора си заминаха, а артистите се "сдухахме" от цялото това нещо...Ти не можеш да накараш един артист да напише някакъв "зверски хит", само защото имаш много свободно време...Трябва някак си да го усетиш, да ти е готино, за да го измислиш! Хитовете не с правят от гаднти моменти...За мен тази година не беше нещо хубаво...", размишлява още Свилен Ноев.

Варна беше домакин на първия от поредицата концерти, посветени на Димо Стоянов. На 13 юни в Летния театър най-големите хитове на P.I.F., сред които „Приказка", „Невидимо дете", „Огън" и „Вали", прозвучаха в изпълнение на приятелите на групата Прея, Свилен Ноев и Ерсин Мустафов. Ден по-късно, на 14-ти юни, в Летния театър в Бургас към тях се присъедини и Дичо. Графа ще се включи за концертите в София (Арена София [Колодрум - Борисова градина]) - 24 юни и Пловдив (Stage park) - 25 юни. Освен него в последните два града ще пеят Свилен, Дичо и Ерсин.

Билетите за концертите вече са в продажба , а част от приходите ще бъдат отделени за подкрепа на семейството на Димо.