Предстоящи събития на 24 юни
Секция: Предстоящи събития
24 Юни 2021 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 24 юни

/КРОСС/ Брюксел.
Президентът Румен Радев ще участва в заседание на Европейския съвет.
***
Ловеч.
От 11.00 ч. при уширението на автомагистрала „Хемус" до табелата на село Александрово ще започне инспекция на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на строителството на магистралата.
***
София.
От 09.30 часа Пленумът на ВСС ще проведе заседание.
***
София.
От 09.30 часа в залата на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени основните изводи от посещението на Специалния представител за борбата с трафика на хора към ОССЕ.
***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.
***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление на „Булгаргаз" за утвърждаване на цената за месец юли 2021 година.
***
София.
От 10.30 часа в дом „Красно село" ще се състои онлайн пресконференция във връзка с проект за дигитализиране на писменото наследство.
***
София.
От 11.00 ч. при лятната сцена в парк „Военна академия" ще се състои пресконференция на Музикалния театър и Балет „Арабеск" по повод Софийския фестивал на музикалния театър.
***
София.
От 11.30 ч. на ул. „Свободна" № 30, район „Надежда" ще се състои церемония по отриване на Кризисен център „Вяра, надежда и любов".
***
София.
От 13.00 часа в градинката пред НДК ще бъде открита изложба „Витоша - планината, която дава живот".
***
София.
От 14.00 часа в зала „Пресцентър" в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, вход откъм Националната художествена галерия, ЦИК ще даде редовен брифинг. ***
София.
От 18.00 ч. в Огледалната зала на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе среща-дискусия за ролята на непостоянните членове на Съвета за сигурност на ООН, в която ще вземат участие посланици и дипломати.
***
Асеновград.
В Асеновград, по повод Еньовден, ще се проведе традиционният обичай „Калиница". От 09.00 ч. в грам „Св. Николай Чудотворец" ще бъде отслужена празнична литургия. От 10.00 ч. ще тръгне литийно шествие на малките калиници до параклиса „Света Богородица -
Въведение" (Калничиката) и до градския парк. От 10.30 ч. в градския парк ще започне празнична програма с участието на детски вокални групи. От 18.30 ч. в градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се състои спектакълът „Картини оживяват с магична песен и танц на
Еньовден
***
Брацигово.
От 9.00 часа в храм „Св. Йоан Кръстител" Пловдивският митрополит Николай ще оглави празнична архиерейска света Златоустова Литургия.
***
Бургас.
От 10.00 часа до 19.00 часа в Етнографския музей ще се състои ритуал за минаване през Еньовския венец за здраве.
***
Бургас.
От 10.00 часа в Народно читалище „Васил Левски 1937" в кв. „Горно Езерово" ще бъдат пресъздадени обичаи за Еньовден.
***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Общината кметът Димитър Николов, Н.Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания в България, областният управител Мария Нейкова, кметоветете на Поморие, Несебър, Приморско, Созопол, Карнобат, директорите на ОД
МВР и УМБАЛ Бургас, представители на Районна и Окръжна прокуратура ще представят успешното си партньорство в подкрепа на центъра за жертви на сексуално насилие „Вселена".
***
Бургас.
От 11.00 часа в Народно читалище „Възраждане 1927" в. „Рудник" ще бъде пресъздадена традицията по Еньовден и ще се проведе беседа на тема: „Магията на билките".
***
Варна/к.к Златни пясъци.
От 10.00 ч. в хотел „Интернационал", к. к. Златни пясъци, ще се състои двудневен Национален форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост" и Национална среща на социалните услуги „Социалните услуги в условията на пандемия, нов закон и подзаконовии нормативни документи". В събитието ще участват вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, кметът на Община Варна Иван Портних и др.
***
Велико Търново.
В 10.30 часа на Самоводската чаршия ще започне програмата по отбелязването на Деня на лятното слънцестоене.
***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов във връзка с предстоящия празник на Общината.
***
Видин.
От 11.00 часа в конферентната зала на РУО-Видин ще се състои награждаване на ученици от дванадесети клас с отлични оценки на изпитите за придобиване на професионална квалификация и учителите, които са ги подготвили.
***
Генерал Тошево/с. Красен. От 10.30 часа в залата на Кметството Областен информационен център - Добрич ще проведе информационна среща на тема „Европейска подкрепа за селското стопанство".
***
Добрич.
От 10.30 ч. в залата на кметство с. Красен ще се проведе информационна среща на тема „Европейска подкрепа за селското стопанство" със земеделските стопани от общините Генерал Тошево и Балчик.
***
Ловеч.
От 8.45 часа в храм „Св. Троица" митрополит Гавриил оглави Архиерейска Златоустова света Литургия.
***
Перник/с. Жабляно.
От 09.30 часа в Жабленския манастир „Св. Йоан Кръстител" епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави архиерейска Златоустова света Литургия, след което ще отслужи водосвет на новоремонтираните манастирски сгради и ще посети храм „Св. Йоан Кръстител" при язовир „Пчелина"
***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на бившия кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов за хода на съдебни дела срещу него. ***
Пловдив.
От 11.00 часа на бул. „Васил Левски" № 236 (Карловско шосе) ще бъде открит нов диспечерски център на Електрорaзпределение Юг (част от EVN).
***
Смолян.
От 17.00 ч. в Сесийна зала на общината ще се проведе заседание на Общинския съвет.
***
Шумен.
От 09.00 часа в зала „Проф. В. Вичева" ще се проведе заседание на Общинския съвет.
***
Ямбол.
От 21.00 часа в Лятното кино на Ямбол в Градския парк ще се състои плеяда от известни изпълнители - Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, ще се изявят пред ямболската публика под съпровода на Плевенска филхармония.

Парламентарни избори 2021
***
София.
От 11.00 часа в хотел „Анел" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 23, 24 и 25 МИР ще се срещнат с културни дейци.
***
София.
От 13.00 до 16.00 часа в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 24 МИР ще се срещнат с граждани.
***
София.
От 16.00 часа в клуба на СОСЗР в „Младост" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 23 МИР ще се срещнат с представители на запасното войнство.
***
София.
От 16.00 часа на метростанция „Обеля 2" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 25 МИР ще се срещнат с граждани
***
София.
От 18.30 часа в парк „Дружба" до открития фитнес кандидати за народни представители от „БСП за България" за 24 МИР ще се срещнат с граждани.

Предстоящи събития на 24 юни от кампанията на "БСП за България" в София

От 11 часа в хотел „Анел" кандидати за народни представители на "БСП за България" от 23, 24 и 25 МИР ще се срещнат с културни дейци.


Кандидати за народни представители на "БСП за България" от 23 МИР ще се срещнат в 16:00 часа с представители на запасното войнство в клуба на СОСЗР в „Младост".


Кандидати за народни представители на "БСП за България" от 23 МИР ще се срещнат с граждани между 17:00 и 20:00 часа пред магазин „Била" на бул. „България".


Кандидати за народни представители на "БСП за България" от 24 МИР ще се срещнат с граждани между 13:00 и 16:00 часа в Градската градина, пред Народния театър „Иван Вазов".


Кандидати за народни представители на "БСП за България" от 24 МИР ще се срещнат с граждани в 18:30 часа в парк „Дружба" до открития фитнес.


Кандидати за народни представители на "БСП за България" от 25 МИР ще се срещнат с граждани в 16:00 часа на метростанция „Обеля 2".