Работодателите в Москва са длъжни да отстраняват служители, които не искат да се ваксинират
Секция: Русия
24 Юни 2021 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работодателите в Москва са длъжни да отстраняват служители, които не искат да се ваксинират

/КРОСС/ Работодателите в Москва са длъжни да отстранят от работа служители, отказващи ваксинация срещу коронавирус при отсъствие на медицински противопоказания, съобщи тази сутрин Оперативният щаб за контрол и мониторинг на ситуацията с коронавируса в руската столица, цитиран от БГНЕС.

Според неговите наредби, наличието на високо ниво на антитела не е противопоказание за ваксинация срещу коронавирус.

"Списъкът с медицински противопоказания за ваксинация не включва наличието на антитела. Освен това понастоящем няма нито един доказан метод за измерване на нивото на антитела, достатъчен за създаване на имунитет у човек, или система за оценка на ефективността и скоростта на адаптация на антителата към мутиращи щамове на вируса", се казва в съобщението.

Освен това щабът не препоръчва на московчани да се подлагат на тест за антитела преди ваксинация.

Властите съобщиха днес за нови 20 182 случая на Covid-19, което рекорден ръст за денонощие от 24 януари. За тенденцията е обвинения вариантът „Делта", както и бавният темп на ваксинация, предаде Ройтерс.

За последните 24 часа са потвърдени от 568 смъртни случая, свързани с коронавирус. И Москва, и Санкт Петербург са регистрирали най-много жертви за ден от началото на пандемията.