УЕФА: Повече зрители на Евро 2020 в Лондон не носи здравен риск
Секция: СПОРТ
24 Юни 2021 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УЕФА: Повече зрители на Евро 2020 в Лондон не носи здравен риск

/КРОСС/ Медицинският съветник за Евро 2020 Даниел Кох защити плановете на УЕФА на полуфиналите и финала на първенството да бъдат допуснати 60 000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон.

Във Великобритания се забелязва увеличаване на броя на заболелите от коронавирус в последните дни, което се дължи на делта варианта на заболяването. Добрата новина е, че броят на хоспитализираните и починалите остава изключително нисък заради активната програма на правителството за ваксиниране на гражданите.

"Това, че на стадиона има повече зрители, не означава и автоматично по-висок риск от заболяване", каза Кох на брифинг в четвъртък. "Ситуацията в цяла Европа отдавна не е била толкова добра, колкото сега и това важи и за Англия", каза още той.

Кох разясни, че по-притеснителна е единствено ситуацията в регионите на Манчестър и Глазгоу, но за Лондон положението е напълно под контрол. "Лесно е да погледнеш вируса и да кажеш: "Ето къде е опасността". Но това, което ние виждаме в Европа е, че стадионите могат да се запълнят до някакъв капацитет напълно безопасно", завърши Кох.