Осем "зелени коридори" за ваксинация ще има през уикенда в София
Секция: Здраве
24 Юни 2021 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Осем "зелени коридори" за ваксинация ще има през уикенда в София

/КРОСС/ През тази събота и неделя, 26 и 27 юни, отново ще работят осем "зелени коридори" за ваксинация, организирани от Столичната община и столичната РЗИ, по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ, информират от общината.

Наред с трите пункта в столични молове, които работят от 13.00 до 18.00 ч., ваксинация ще се извършва и в четири столични парка - Борисовата градина, Южния парк, Северния парк и парк "Дружба". Мобилният ваксинационен пункт от кв. "Красна поляна" ще бъде преместен в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Той ще е в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 9.00 до 16.00 часа.

Медицински екип ще поставя на желаещите ваксини по избор - РНК или векторна.

За четири последователни уикенда на изнесените пунктове бяха имунизирани срещу коронавирус общо 4881 души, съобщават от общината.

В търговските центрове "зелени коридори" за ваксини ще има отново в Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Мобилният ваксинационен пункт в Sofia Ring Mall ще бъде вътре в търговския център, а не на паркинга.

"Зелените коридори" на открито са в Южния парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северния парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до културен институт "Искър".

Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване, припомнят от Столичната община.