“Seeds for the Future” обучава млади таланти в ИКТ сектора в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2021 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
“Seeds for the Future” обучава млади таланти в ИКТ сектора в България

Програмата подготвя бъдещите лидери в дигиталния свят

/КРОСС/ Huawei започва набирането на участници за следващия курс на обучение "Seeds for the Future" („Семена за бъдещето") в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ), който ще се проведе от 11 до 18 октомври 2021 г.
„Семена за бъдещето" в България се осъществява в партньорство с най-престижните университети в страната, представители на работодателите и бизнеса, както и участници, кандидатствали според обявената публична покана. Стипендиантската програма включва образователни курсове за най-добрите студенти и млади хора с интерес и постижения в областта на ИКТ.
Тя стартира през 2008 г. и се провежда в 130 държави, в партньорство с над 500 водещи университета. Курсовете са завършили над 8700 участника.Провежданите курсове са в сферата на науката, технологиите и икономиката. Програмата включва и развиване на уменията за работа в екип, подобряване на междукултурния диалог и запознаване с пъстрата палитра на китайската култура.
Целта на CSR инициативата "Seeds for the Future" на Huawei е развитие на местни таланти, надграждане на знания и умения, обмяна на опит, насърчаване на интереса към ИКТ сектора и мотивиране за участие в глобалната дигитална общност. За компанията тази програма е водеща сред дейностите в областта на корпоративната социална отговорност и в условията на пандемията от COVID-19 се провежда онлайн.
Кандидатите за включване в обучението на Huawei в България могат да подадат автобиография и мотивационно писмо (или 3-минутно лично видео, което отразява желанието им за участие) на имейл hrbulgaria@huawei.com.
Срокът за кандидатстване е от 25 юни до 13 август. Селекцията ще се извърши в периода 13 - 27 август, а на 1 септември ще бъдат обявени имената на одобрените за участие в програмата, в която са осигурени 30 места за изявени млади хора с интереси в областта на ИКТ. При завършване на курса те ще получат сертификат за завършено обучение.
Повече информация и материали относно програмата "Seeds for the Future" можете да намерите на този линк: https://www.huawei.com/minisite/seeds-for-the-future/index.html